ANTALYA / KEPEZ - Şehit Kahraman Çelikbaş Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Şehit Kahraman Çelikbaş Ortaokulu Tarihi Gelişimi

Okulumuz 1994 yılında, 5806 m2 alanda 27 derslikli şimdiki binasında "Şehit Kahraman Çelikbaş İlkokulu" adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır.

Okulumuzun yeri: Hüsnü Karakaş Mahallesi  3567 Sokak No:19 Kepez/Antalya olarak yer almaktadır.

Okulumuza Şehit Kahraman Çelikbaş İlkokulu adı, 1994 yılında şehit ve kahraman askerimizin adını yaşatmak amacıyla Antalya Valiliği tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına teklif edilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 24 Şubat 1989 tarih ve 020/5055 sayılı yazıları üzerine verilmiştir.

Okulumuz Hüsnü Karakaş Mahallesi yanında Baraj ve Güneş Mahallerinden de öğrenci aldığı için okulumuzda hep ikili öğretim yapılmış ve sınıf sayıları 60'ın üzerinde olmuştur. 2001 yılında Baraj Mahallesine ''Baraj İlköğretim Okulu'' ve 2003 yılında Güneş Mahallesine ''80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'' açılması sınıf mevcutlarında önemli düşüş sağlamıştır.

07.07.2007 tarihinde temeli atılan ANSİAD (Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği) Temel Eğitime Destek Projesi kapsamında hayırsever işadamı Orhan ŞENOĞLU tarafından yaptırılan 9 derslikli ek binamız 26.02.2008 tarihinden itibaren okulumuz eğitim ve öğretimine sunulmuştur. Bu ek bina öğrenci sayımızın 35 dolayında olmasını sağlamıştır.

İki hizmet binasında eğitimine devam eden okulumuzda; 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, ortaokulda 43 öğretmen olmak üzere toplam 46 personel çalışmaktadır. 22 ortaokul şubesi ile toplam: 708 öğrencimiz mevcuttur.

Okulumuz Şu an itibariyle normal  eğitim ve öğretime devam eden okulumuzda 1 Kütüphane, 1 Bilgisayar sınıfı, 1 Görsel Sanatlar Atölyesi, 1 Rehberlik servisi ile diğer sosyal kültürel ve sportif donatı alanlarıyla okulumuz öğrencilerine ve okul paydaşlarına hizmet vermektedir.

Okulumuza e-okul kayıt sisteminde ve okul kayıt sınırları içerisindeki kız ve erkek öğrenciler olarak kabul edilmektedir.

Ayrıca normal eğitimi veren 2 ana sınıfımız da mevcuttur. Okulumuzda 4 şubeli Hafif Zihinsel Öğrenme Güçlüğü olan öğrencilerimiz içinde bir sınıfımız bulunmaktadır.

.

Yayın: 07.04.2016 - Güncelleme: 29.04.2024 13:26 - Görüntülenme: 1894